Yolları açamayan firmaya ağır ceza

Balıkesir’de bir yıl önce yaşanan ve Türkiye’nin en önemli şehirlerarası ulaşım arterinin 45 saat kapalı kalmasına neden olan kar esaretinin faturası ağır oldu.

Yolları açamayan firmaya ağır ceza

Karayolları Genel Müdürlüğü, yolu açmakla yükümlü taşeron firmanın sözleşme maddelerini yerine getirmediği için 1 milyon 350 bin TL ceza kesti. Firma, bu cezayla birlikte yolun kapalı kaldığı her saat için 30 bin TL ceza ödemiş oldu.

Bu arada, Karayolları’nın firmaya kestiği yüklü ceza, önemli bir tartışmayı da gündeme taşıdı. İstanbul Barosu’na üye avukat Özgür Düzgün’e göre Karayolları’nın kestiği ceza emsal olabilir. Düzgün, “Kişiler veya kurumlar, kendi zararını ispat ederse hem maddi hem de manevi tazminat davaları açılabilir” dedi.

BU YIL DA AYNI FİRMA

Öte yandan, meteorolojinin son yılların en yoğun kar yağışı için alarm verdiği Balıkesir’de karla mücadele işini bu yıl da aynı şirketin yürütecek olması dikkati çekti.

Geçen yıl Türkiye’nin batısında İstanbul-İzmir yolu üzerinde kalan Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Bursa yollarının ulaşıma kapanması üzerine 45 saat mahsur kalan vatandaşların yiyecek sıkıntısına Kızılay yetişmiş, 3 gün seferberlik ilan etmişti. AFAD ise kurtarma desteği sağlayarak, mahsur kalanlara donmadan ulaşmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X