Yolların özgür kadınları

Sosyal medya üzerinden örgütlenen kadın motosiklet sürücüleri, tüm Türkiye’ye, ‘Artık trafikte biz de varız’ mesajı verdi.

Yolların özgür kadınları

Özgürlüğün sembollerinden motosiklete gönül veren kadınlar, 2007 yılından bu yana kutlanan, ‘Dünya Kadın Motosiklet Sürücüleri Günü’nde ilk kez organize olarak biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek İzmir’de buluşan kadın motosikletçiler, artık trafikte farkedilmek istedikleri görüşünde birleştiler. Motosikletlerine binip yolda konvoy yapan kadınlar pembe balonlarla renkli görüntüler çıkardılar.

ERKEK SÜRÜCÜLERDEN ŞİKAYET VAR

Aralarında türbanlı Ufra Küçükaydın isimli sürücünün de yer aldığı kadın motosikletçiler, trafikte yaşadıkları sorunları dile getirdi. Kadın sürücülerden Fatoş Yılmaz, ‘Dört tekerde zaten zorlanıyorduk. 

İki tekerde çok daha fazla zorlanıyoruz. Özellikle erkeklerin sıkıştırmaları bizleri zor durumlarda bırakıyor. Hatta yaralanmalara, ölümlere varan kazalara neden oluyor. Ama bizler de bu trafikte artık varız’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X