‘Yolsuzluk’ ve ‘çöp krizi’ büyüyor

Başkent Beyrut’taki Meclis Binası yakınında, yönetimdeki yolsuzlukları ve çöp krizini protesto etmek amacıyla toplanan göstericiler, “halk devrim istiyor”, “halk rejimin yıkılmasını istiyor” şeklinde sloganlar attı.

‘Yolsuzluk’ ve ‘çöp krizi’ büyüyor

Güvenlik güçleri, cop, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla gösteriye müdahalede bulundu. Polis ile göstericiler arasında çatışmalar çıktı, 35 kişi yaralandı.

 

Sanat ve medya dünyasından isimlerin de katıldığı gösteride, ülkedeki ekonomik, siyasi, güvenlik ve toplumsal alandaki sorunların kınandığı dövizler taşındı.

 

Eylemciler, dini mercilerin de yolsuzluklara adının karıştığını savunarak, Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ve Maruni Patriği Beşşara er-Rai’ye tepkilerini dile getirdi.

 

Öte yandan Lübnanlı sosyal medya kullanıcıları, söz konusu gösteriyi “tarihi” şeklinde niteleyerek, hiçbir siyasi tarafa mensup olmaksızın milli bir konuda birliğin sağlandığına dikkati çekti.

 

Lübnan’da hükümetin iki aydan bu yana köklü bir çözüm bulamadığı belirtilen sorun, insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacağı endişesiyle vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

Başkent Beyrut’taki tek çöp toplama şirketinin Temmuz ayının ortalarında çalışmalarını durdurması ve ana çöp depolama merkezlerinden birinin kapatılması, başkentin ana caddeleri ile ara sokaklarında büyük çöp yığınlarının oluşmasına neden oluyor. Hükümetin iki aydan bu yana köklü bir çözüm bulamadığı belirtilen sorun, insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacağı endişesiyle vatandaşların tepkisini çekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X