Yolun sonu

Güney Kore parlamentosu, yolsuzlukla suçlanan devlet başkanının görevden alınmasına onay verdi. Park’ın iktidar partisinden de çok sayıda vekil ‘evet’ oyu verdi.

Yolun sonu

Güney Kore parlamentosu, bir yolsuzluk skandalı sonrası aylardır protestolarla karşı karşıya olan Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden alınmasını oyladı.

Oylamada, 234 ‘evet’ ve 56 ‘hayır’la Park’ın görevden alınması kabul edildi. Bu sonuçlar, Park’ın iktidardaki Saenuri partisinden çok sayıda vekilin de ‘evet’ oyu verdiği anlamına geliyor. 

Azil sürecini başlatan iddialar, devlet başkanıyla yakınlığı sayesinde haksız kazanç elde ettiği belirtilen Choi Soon-sil ile ilgili. Park’ın eski dostu olan ve resmi bir görevi bulunmamasına rağmen devlet işlerine karıştığı belirtilen Choi bu şekilde haksız kar elde etmekle suçlanıyordu. İlgili soruşturmayı Park’ın kendisi onaylamış ve parlamento talep ederse görevini bırakacağını açıklamıştı. 

Anayasa Mahkemesi’ne gidecek olan parlamento kararı kabul edilirse Park, ülkenin demokratik yolla seçilip görevinden alınan ilk lideri olacak.

EYLEMLER AYLARDIR SÜRÜYOR 

Güney Kore’de sayıları on binleri bulan eylemciler, kötü hava şartlarına rağmen aylardır Park’ın istifası için sokaklardaydı. Başkanlık Sarayı Mavi Ev’in 200 metre yakınındaki gösterilerin ana talebi Park’ın ve yolsuzlukla suçlanan diğer yetkililerin istifasıydı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X