Yolun sonu final olsun

93 yıllık tarihimizde 4. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edeceğiz. EURO 2008’de Almanya’ya yarı finalde kaybederek, en iyi derecesini yapan ayyıldızlılar, D Grubu’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Yolun sonu final olsun

A Milli Futbol Takımımız, Fransa’da yarın akşam start alacak 2016 Avrupa Şampiyonası’nda tarihinde 4. kez bu organizasyonda mücadele edecek. 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek 4. kez finallerde boy göstermeye hazırlanan Milliler, 1996 ve 2008’de Fatih Terim, 2000’de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde sahaya çıktı. Terim, 3. kez millileri Avrupa Şampiyonası’nda saha kenarından yönetecek.

NEREDEN NEREYE?

1996’da İngiltere’nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi. 2000 yılında Hollanda ve Belçika’nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek, organizasyona veda etti. Türk Milli Takımı, 2004’te Portekiz’de düzenlenen finallere, play-off baraj maçlarında Letonya’ya elenerek katılamadı.

EN İYİSİ TERİM’LE

Ay yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı Avusturya İsviçre ortaklığında düzenlenen EURO 2008’de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya’ya şanssız biçimde 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi dereceye imza attı. Millilerimiz, D Grubu’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Ay yıldızlılar EURO 2016’da adını finale yazdırmaya çalışacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X