Yolun sonu Süper Lig olsun!

4 Mayıs’ta başlayacak seride Türk Telekom’un ardından bileti alacak 2. ekip belli olacak

Yolun sonu Süper Lig olsun!

Potada Süper Lig vizesi arayacak olan 8 takım İstanbul’da buluştu… Bursaspor Durmazlar, play-off çeyrek final serisine evinde Akhisar Belediyespor’la başlayacak. 

Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasının ardından ekipleri play-off heyecanı sardı. Bursaspor Durmazlar’ın ikinci sırada bitirerek saha avantajını kazandığı play-off öncesinde 8 takımın temsilcileri İstanbul’da biraraya geldi. Türk Telekom’un ardından  Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çıkacak 2. takımın belirleneceği karşılaşmalar 4 Mayıs’ta start alacak.

İLK MAÇ 5 MAYIS’TA

Saha avantajını elinde bulunduran Bursaspor, çeyrek final ilk maçını 5 Mayıs’ta evinde Akhisar belediyespor ile oynayacak.

Toplantıya Bursaspor Durmazlar Genel Menajeri Nedim Yücel oyunculardan Erbil Eroğlu ile katılan Başantrenör Şemsettin Baş, “Play-off’a kalan 8 takım da bu seviyeyi hak etti. Play-off herkes için ayrı zorluk derecesine sahip bir maraton. Favori takım da çıkabilir sekizinci takım da” ifadelerini kullandı. 

İşte Play-off statüsü

Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde Ligde normal sezonu 2. ve 9. sırada tamamlayan ekipler, play-off turunda mücadele edecek. Play-off çeyrek finalinde iki galibiyete ulaşan dört takım, adını yarı finale yazdıracak. Yarı finalde üç galibiyete ulaşan iki takım finalde karşılaşacak. Final serisinde ise üç galibiyete ulaşan takım, Türk Telekom’un ardından gelecek sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek.

Bursaspor’un saha avantaji var

Normal sezonu 2. sırada bitirerek play-off turuna evinde oynama avantajıyla giren Bursaspor Durmazlar, çeyrek finalde Akhisar Belediyespor’la ilk maçını evinde oynayacak. 2 galibiyete ulaşan ekibin yarıfinale yükseleceği seride 2. maç Akhisar’da gerekirse 3. maç yine Bursa’da oynanacak.

Yeşil beyazlılar rakibini elemesi durumunda, Antalyaspor-Bahçeşehir Koleji eşleşmesinin tur atlayanıyla yarı finalde karşılaşacak. Bursaspor yarıfinale yükselmesi halinde ilk 2 maçı evinde 3 ve 4. maçları deplasmanda oynayacak.

Seride galibiyet eşitliği halinde son maç yine Bursa’da oynanacak. Afyon Belediye-İstanbul Beylikdüzü ve Selçuklu Belediye-Bandırma Kırmızı eşleşmelerinin kazananları da yarı finalde karşılaşacak. Yarı finali kazanan takım da adını finale yazdıracak. Final serisi ise kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak.

Play-Off çeyrek final ilk maçları

4 MAYIS CUMA
18.00 Selçuklu Bld.-Bandırma Kırmızı
19.00 Afyon Bld.-İstanbulspor B.

5 MAYIS CUMARTESİ
18.00 Bursaspor Durmazlar-Akhisar Bld.
18.00 Antalyaspor-Bahçeşehir Koleji

Playoff çeyrek 2. maçları

7 MAYIS PAZARTESİ
18.00 İst. Beylikdüzü-Afyon Bld.
18.00 Bandırma Kırmızı-Selçuklu B.

8 MAYIS SALI
14.00 Bahçeşehir Koleji-Antalyaspor
19.00 Akhisar Bld.-Bursaspor Durmazlar

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X