ERDAL AKÇAY
1 Haziran 1963’te kurulan ve geride bıraktığımız 60 yıla bir çok başarıyla birlikte hüzün sığdıran Bursaspor’un yarınlarını kurtaracak Bursaspor Üniversitesi projesinin hayata geçirilmesi için gerekli adımlar nihayet atılıyor. Yeşil beyazlı kulüp henüz Süper Lig’deyken 2018 yılında projesi çizilen ve mimar Alper Ödemiş tarafından Divan Kurulu toplantısında sunumu da yapılan proje takımın küme düşmesinin ardından yönetimlerin ilgisizliği nedeniyle rafa kaldırılmıştı.
HAYATA GEÇİRİLECEK
2 Temmuz’da göreve seçilen Başkan Recep Günay, kurucuları arasında yer aldığı Bursa Vakfı olarakta yakından takip ettiği projeyi Bursaspor’un önderliğinde hayata geçirmek için gerekli temaslara başladı. Şehir Hastanesinin arkasında Hasköy ile Bademli arasındaki hazineye ait 77 dönümlük arazi üzerine konumlandırılan Bursaspor Üniversitesi’nin Bursaspor Vakfı öncülüğünde yatırımcıların katkısıyla yapılması planlanıyor. Başkan Günay, Bursaspor Üniversitesi’nin yan tarafında projelendirilen podyum parktan iki kat daha büyük yaşam merkezinden elde edilecek gelirle üniversitenin yapım maliyetinin karşılanabileceğini ifade etti.
CİDDİ GELİR KAYNAĞI
Yüzde 51’lik hissesinin Bursaspor Vakfı’nda olacağı proje hayata geçtiğinde yeşil beyazlı kulübe her yıl ciddi miktarda bir gelir aktarımı olacağı ve bu rakamın 300 milyon lirayı bulabileceği öngörülüyor. Çevre dostu yeşilin çatısında dahi hakim olduğu şekilde tasarlanan projeye göre; Spor Bilimleri, Mimarlık, Mühendislik, Hukuk, Fen ve Edebiyat Fakültelerinde 7 bin öğrenciye hizmet verilecek. Projede 360 öğrencinin kalabileceği yurt da bulunuyor. 12 bin metre karelik sosyal tesiste Bursaspor’un genel kurul ve toplantılarının da yapılabileceği 2 bin 500 kişilik konferans salonu ile Bursaspor camiasının kullanacağı lokal de bulunacak.