YÖREX’te Bursa şov

Antalya’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), dün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı törenle açıldı.

YÖREX’te Bursa şov

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde oluşturulan stantlarda Gemlik Ticaret Borsası, İznik Ticaret Odası ve Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Bursa’ya özgü ürünleri tanıtıyor.

İznik Çinisi, Gemlik zeytini ve Saitabat köyü kadınlarının yaptığı ürünler büyük ilgi görürken, standı ziyaret edenlere kestane şekeri başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Bursa standını bir dönem Bursa’da da görev yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ziyaret etti. Fuara Bursa’dan katılım sağlayan bir grup işadamına önderlik eden BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, dünyada yöresel ürünlere ilginin giderek arttığını belirterek, ”Açtığımız stantlarda Gemlik zeytini ve İznik çinisine yoğun ilgi var. Saitabat köyü kadınları da kadın girişimciliğinin köy ortamında şekillenen en güzel örneklerinden birisi. Biz de burada onlara destek olmak istedik. Şehrimizi ve değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X