YOSAB arsalarının tapuları hazır

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasıflı arsaların, sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışması tamamlandı.

YOSAB arsalarının tapuları hazır

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, söz konusu bölgede arsaları bulunanların Tapu Müdürlüğü’nden yeni tapuları teslim alabileceklerini belirtti.


Çelik, “Toplam 934 dönümlük alanda 54 adet sanayi imarlı arsa ortaya çıktı. Artık yatırımcılar bu bölgede sahiplerinden satın alacakları arsalarda yatırım yapabilirler” dedi.

3 bin 488 metrekare ile 47 bin 730 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip arsaların oluştuğunu ifade eden Çelik, “Bununla birlikte 6 adet trafo parseli ile 3 adet YOSAB idari ve sosyal alanı ayrıldı. Tüm çevreyi yeşil alan olarak çevreleyen sağlık koruma bandı parseli de ayrıldı” diye konuştu.

İSTİHDAMA KATKI…

Bölgedeki altyapı çalışmalarının belediye tarafından gerçekleştirileceğini anlatan Çelik, fabrika kurulacak bir arsaya ulaşım için yollar da açacaklarını ifade ederken, bölgede elektrik ve doğalgaz da bulunduğunu söyledi. 

Yenişehir ekonomisinin tarıma dayalı bir yapısı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, gençlerin iş bulabilmek için başka il ve ilçelere taşındığını ifade etti. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. uygulama alanında yapılacak yatırımlarla, göç hareketini yavaşlatabiliriz. İşsizliğin önüne bu gibi yatırımlarla geçebiliriz.”

Yenişehir Tapu Müdürü Faysal Kanat’tan tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Çelik, “Yoğun mesai sarf ederek bu çalışmaları başarıyla tamamlayan Tapu Müdürümüz  ve görevlilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X