Yozgat Emniyeti 96 Bin Paket Kaçak Sigara Yakaladı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları yol kontrolünde 96 bin 550 paket kaçak sigara ele…

Yozgat Emniyeti 96 Bin Paket Kaçak Sigara Yakaladı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları yol kontrolünde 96 bin 550 paket kaçak sigara ele geçirdi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yozgat Muslubelen mevkiinde yaptıkları üç ayrı olayda araç içerisinde doğu illerinden batı illerine sevk edilen 96 bin 550 paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Ele geçen sigaraların gümrüklenmiş değeri yaklaşık 703 bin 784 TL tutarken, vergi miktarının ise yaklaşık 578 bin 269 TL olduğu belirtildi. Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, ülkemizin huzur ve refahının sağlanmasının önündeki en önemli engel olan terör faaliyetleri olduğunu belirterek, “Terör örgütlerinin en önemli kazanç kapılarından biri olan kaçakçılıktan elde ettiği gelirlerle terörist faaliyetlere finansman sağladığı hepimizin bildiği bir gerçektir. Terör örgütleri, sigara kaçakçılığından elde ettiği gelir ile ülke ekonomisine zarar verdiği gibi ülkemizin güvenliğine de derinden zarar vermektedir. Suç türleri arasında, sigara kaçakçılığı, örgütler için getirisi yüksek cazip bir finans kaynağıdır. Terör örgütlerinin finans kaynakları kesmeden terörün önünü kesmek ve terörü bitirmek mümkün değildir. Bu bağlamda; Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde artırdığımız yol uygulamaları ile ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit eden terörün en büyük finans kaynaklarından olan sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X