Yozgaz’ta bar ve pavyonlara kilit

Yozgat Valiliği’nin kentteki gazino, bar ve pavyon gibi alkollü içecek tüketilen umuma açık yerleri kapatması tepkilere neden oldu.

Yozgaz’ta bar ve pavyonlara kilit

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “Bütün içkili mekanları kapatmadık; 28 tane bar, pavyon, gazino ve buna benzer standardı düşük yerleri kapattık. Hem toplum sağlığın hem aileyi korumak hem de bu mekanların standardının yükselmesi için bir bakıma onlara elektrik verdik, herkes kendine gelsin” dedi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yahıtlayan Vali Yurtnaç, özellikle kadınların isteği üzerine ailenin birlik ve bütünlüğünü korumak için harekete geçtiklerini belirterek, “Pancar hasadından ilimize 200 milyon liraya yakın para giriyor. İnsanlar çocuklarının ve ailesinin nafakasını götürüyorlar buralarda yiyorlar, uygunsuz ortamlarda. Kapattığımız bölgedeki bar, pavyonlarda aile huzurumuzu bozan, kadınlarımızın şikayetçi olduğu yerler vardı” diye konuştu.

Ayrıca OHAL düzeni bozulmadan aileyi korumak istediklerini anlatan Vali Yurtnaç, şu ifadeleri kullandı: “Bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada. Yoksa amacımız buradaki içkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılmış değil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X