YPG’ye siyasi destek

Suriyeli Kürtlere, Rakka operasyonuna katılması karşılığında Suriye’de çözümün ardından siyasi destek vaat edildiği öne sürüldü.

YPG’ye siyasi destek

PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG’nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ABD öncülüğündeki koalisyonla beraber Rakka operasyonuna katılmasının ‘dış güçlerin’ telkiniyle oluştuğu iddia edildi. 

Rus İzvestiya gazetesine konuşan bir dışişleri yetkilisi Kürtlerin Rakka’ya çekilmesinin, dış nüfuzunun bir kanıtı olduğunu belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ‘Zira, Kürtlerin Rakka’yı almak gibi bir ihtiyacı yok. Onları her şeyden önce Kürdistan sınırları içindeki topraklar ilgilendiriyor. Dolayısıyla yaşanan gelişme, Kürtlere Suriye’nin geleceğinde garanti verildiğini kanıtlıyor’dedi. 

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE TEHDİT

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Klimov’a göre ise, ABD’nin Kürtlere verdiği destek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edebilir. ABD’nin ‘Kürt kartını etkili biçimde oynadığını’ ifade eden Klimov, ‘Washington, bölgedeki pozisyonunu aktif olarak güçlendiriyor. Bu durumda, Suriye’nin bölünmesi konusu gündeme geliyor. Zira, tek bir etnik gruba odaklanmak, negatif sonuçlar doğurabilir’ ifadelerini kullandı.

Menbiç’de rejim ve Rus askerleri

 

Suriye’nin Menbiç ilçesinin batısında rejim ve Rus askerleri bir arada görüntülendi. 

Menbiç’in batısındaki Cub el Hamra köyünden Suriye ordusu askerlerinin yanı sıra Rus askerleri de bulunuyor. Askeri üste hem Suriye hem Rus bayrağını da görmek mümkün. Daha önce PKK’nın Suriye kolu PYD tarafından kontrol edilen SDG’ye bağlı Menbiç Askeri Konseyi armasını takan bir Rus askerin resmi de ortaya çıkmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X