YPG’ye yeşil ışık

Suriye’de son dönemde ABD ve Rusya’nın YPG’ye yaptığı yardım Türkiye’nin tepkisini çekerken, Şam yönetiminden de terör örgütüne destek geldi.

YPG’ye yeşil ışık

Çatışmasızlık bölgeleri ve Suriyeli Kürtlerin DEAŞ’la savaşı hakkında açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim,“Mevcut aşamada Suriyeli Kürtlerin DEAŞ’la savaşı meşrudur” dedi. Muallim, Suriyeli Kürtlerin savaşının ‘Suriye’nin bütünlüğünü koruma’ çerçevesine uyduğunu söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı, ordunun ‘temel hedefinin’ DEAŞ’ın elinde bulunan Irak sınırındaki Deyrül Zor vilayeti olduğunu açıkladı. 

‘YABANCI ASKERLER GELMEYECEK’ 

Muallim, Şam yönetiminin çatışmasız bölgeler planına uyacağının altını çizdiği açıklamada, söz konusu bölgelerin askeri polis tarafından kontrol edileceğini, yabancı askerlerin Suriye’ye gitmeyeceğini söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı, ABD’nin de çözüm için Rusya’yla anlaşması gerektiğini ‘idrak etmiş göründüğünü’ söyledi. 

ABD PLANDAN KUŞKULU

Bu arada ABD Savunma Bakanı James Mattis, çatışmasız bölgeler planını detaylarını yakından inceleyeceklerini söyledi. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a giderken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, Washington’un plana dair kuşkuları olduğunu ve konu hakkında çok çalışılması gerektiğini belirtti. Mattis, ‘Güvenli’ denilen bölgelerin güvenliğini kimler sağlayacak ve hangi gruplar bunun dışında tutulacak? Sunulan planı inceleyip bunun işe yarayıp yaramayacağına bakacağız. Şeytan ayrıntıda gizlidir, değil mi? Detayları incelememiz gerek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X