Yüce Divan oylaması bugün

TBMM Genel Kurulu’nda, 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski 4 bakanın, Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin oylama bugün yapılacak.

Yüce Divan oylaması bugün

Yüce Divan için üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bakanlar için oylamalar ayrı ayrı, gizli olarak yapılacak. 

Eski 4 bakan hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’nun raporunda ‘Yüce Divana sevk konusunda yeterli şüpheye ulaşılamadığından Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divana sevk edilmemesine Komisyonun 5 Ocak 2015 tarihli toplantısında oy çokluğuyla (5’e karşı 9 oyla) karar verilmiştir’ deniyor. HDP’nin üyesini çektiği Meclis Soruşturma Komisyonu’nda, AK Parti’nin 9, CHP’nin 4 ve MHP’nin ise 1 üyesi bulunuyordu.

GÖZLER AK PARTİ’DE

Yüce Divana sevk kararı alınırsa dosya, en geç 7 gün içinde Meclis Başkanlığı tarafından dizi pusulasına bağlanarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilecek.

Meclis’te AK Parti’nin 312, CHP’nin 127, MHP’nin 52, HDP’nin 27 sandalyesi bulunuyor. 12 bağımsız milletvekilinin bulunduğu Meclis’te Demokratik Bölgeler Partisi’nin 1, Elektronik Demokrasi Partisi’nin 1, Demokratik Gelişim Partisi’nin 1, Millet ve Adalet Partisi’nin 1, Anadolu Partisi’nin 1 milletvekili bulunuyor. 4 eski bakanın Yüce Divan’a sevkedilmeleri için AK Parti’nin 53 fire vermesi bekleniyor. Beklenti, iktidar partisinin bu sayıda fire vermeyeceği yönünde.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X