Yüce Divan’da yargılanacak

Ergenekon’da savcı, Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 19 sanık için yargılamanın durdurulmasını istedi. Dosyanın, Danıştay saldırısı dosyasından ayrılması kararlaştırıldı.

Yüce Divan’da yargılanacak

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasında savcı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 19 sanıkla ilgili Yüce Divan’da yargılanmaları gerektiği için yargılamanın durdurulması kararı verilmesini talep etti. Başbuğ dahil 19 sanık hakkındaki dosya ile Danıştay saldırısı dosyasının ayrılmasına karar verildi. Duruşma 7 Eylül’e ertelendi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından 274 sanıklı ‘Ergenekon’ davasının yeniden görülmesine, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İlk duruşmaya Danıştay saldırısı hükümlüsü tutuklu sanık Alparslan Arslan ile CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve gazeteci Yalçın Küçük’ün de aralarında olduğu 70’i aşkın sanık katıldı. Duruşmaya gelmeyen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. 

YASAL HÜKÜM VAR…

Sanık ve avukatların, taleplerini dile getirmelerinin ardından duruşma savcısı Sait Kunt’a esas ve taleplere ilişkin görüşü soruldu. İnternet andıçları ve ‘irticayla mücadele eylem planı’ çalışmalarının bilgisi dahilinde olduğu iddia edilen sanıklardan İlker Başbuğ’un, söz konusu dönemde Genelkurmay Başkanı olduğuna işaret eden Kunt, bu suçlarla ilgili sanıkların Yüce Divan’da yargılanmalarıyla ilgili yasal hüküm bulunduğunu belirtti. Kunt, Başbuğ dahil eski komutanlar Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler’in de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında hüküm çerçevesinde yargılamanın durdurulması ve dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

DURUŞMA 7 EYLÜL’DE…

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti, taleplere ilişkin ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, ‘İnternet andıçları’ ve ‘İrticayla mücadele eylem planı’ çalışmalarının bilgileri dahilinde olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski komutanlar Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler’in de aralarında bulunduğu 19 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi. Heyet ayrıca, aralarında Danıştay saldırısını gerçekleştiren hükümlü Alparslan Arslan ile silah temin eden 4 kişi hakkındaki dosyanın da ayrılmasına hükmederek, duruşmayı 7 Eylül’e erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X