‘Yüksek faiz ve işlem ücretinden vazgeçin’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Bankalar vatandaşı da esnafı da mağdur etmek yerine yüksek faiz oranlarından ve işlem ücretlerinden vazgeçmeli” dedi. 

‘Yüksek faiz ve işlem ücretinden vazgeçin’

Palandöken, yazılı açıklamasında, bankaların havale, EFT, para çekme gibi işlemlerin ücretlerinin bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 ile yüzde 100 arasında zamlandığını belirtti. Vatandaşın, bankalara küçük işlemler için yüksek ücretler ödemek zorunda kaldığı kaydeden Palandöken, bu konuda önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, bankaların farklı kalemlerden elde ettikleri gelirlerin küçümsenemeyeceğine dikkati çekerek, ”Vatandaşı da esnafı da mağdur etmek yerine yüksek faiz oranlarından ve işlem ücretlerinden vazgeçmeliler” diye konuştu.

GEÇEN YIL 28 MİLYAR ALDILAR

Geçen yıl yalnızca işlem ücreti adı altında 28 milyar lira alındığının altını çizen Palandöken şunları kaydetti: ”20’ye yakın kalemde işlem ücreti alınıyor. Bunlardan vazgeçilmesi gerekirken zamlanması olumsuz yansıyor. Geçtiğimiz yıl internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan havalenin ücreti 1,7 lira iken bu yıl 2,2 liraya, başka bir bankadaki hesaba para gönderme yani EFT ücreti 4,5 liradan 5,1 liraya, ATM’den EFT ücreti 10 liradan 20 liraya çıktı. Çağrı merkezlerinden yapılan havale işlemi için ise ortalama 30 lira alınırken bu yıl 35-40 lira arasında ücret talep ediliyor. Bu ücretlerden herkes bıkmış durumda.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X