Yüksek gerilim

Halep kentine yönelik operasyonlar sürerken, ABD’nin Rusya’yı tehdit etmesi, Moskova’nın sert tepkisine neden oldu.

Yüksek gerilim

Suriye’nin Halep kentinde kara ve hava harekatı tüm şiddetiyle devam ederken, Washington-Moskova hattında gerilim karşılıklı açıklamalarla tavan yaptı. 

Önceki gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Rusya’nın ve Halep’te düzenlediğini iddia ettiği bombardımanlar sona ermezse, Moskova’yla tüm teması kesme tehdidinde bulunması, bardağı taşırdı.  

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, dün yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sözlerini sert bir dille eleştirdi. 

Ryabkov, ‘Bu (Kerry’nin açıklamaları), ABD ve müşterilerinin lehine olacak kararları zorla kabul ettirmek amacıyla uygulanan bir tehdit ve şantaj politikası. Bu şekilde bir anlaşma ve istikrara ulaşmak imkansız’ dedi ve ‘Bir atı su kenarına yönlendirebilirsiniz ama atı o suyu içmeye zorlayamazsınız. Bizim de kendi yaklaşımlarımız ve kendi prensiplerimiz var’ diye konuştu.

 

ACEMİCE AÇIKLAMALAR

Washington’ın Moskova’yla Suriye konusunda yaptığı müzakerelere son vereceği ve Moskova’nın Suriye’deki eylemleri yüzünden Rus kentlerinin teröristlerin saldırılarının hedefi olabileceği yönündeki tehditere bir açıklama da Kremlin’den geldi. Bu açıklamaları ‘acemice’ olarak niteleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ‘Washington’dan son günlerde gelen bir hayli yıkıcı olan retoriği üzüntüyle karşılıyoruz. Fakat Moskova, Suriye’deki teröristlerle mücadelenin etkinliğini artırmak için belgelerle sabitlenmiş olan anlaşmaların yerine getirilmesi amacıyla Washington’la işbirliği yapmakla hala ilgileniyor’dedi.

RUSYA: TÜRKİYE’YLE ORTAK OPERASYON

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yle birlikte Suriye’de ortak bir operasyon yapılacağının sinyalini verdi.

Russia-greece 2016 sitesine röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’yle Suriye konusundaki işbirliğinin yapıcı olacağına gösteren bir eğilim olduğunu belirtip ortak eylemlerin mümkün olduğunu söyledi. Zaharova, ‘Endişelerimizi ve üzerinde anlaşmaktan uzak olduğumuz meseleleri de yapıcı bir biçimde tartışılıyoruz. Ankara’nın yaptıklarını çok gerçekçi bir biçimde izliyoruz, burada herhangi bir yanılsama ya da şüpheye yer yok’ ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X