‘Yüksek İhtisas’ta akademik kadro zamanla tamamlanacak’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaptığı ziyarette, hastanedeki akademik kadroların zaman içinde tamamlanacağını söyledi.

‘Yüksek İhtisas’ta akademik kadro zamanla tamamlanacak’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet Erdöl’ün kısa süre önce üniversiteye bağlanan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaretine, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Soner Cander ve bazı eğitim görevlileri eşlik etti.

Ziyarette konuşan Erdöl, ‘Üniversitemiz, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile yaptığı birlikte kullanım protokolleri ile bu hastanelerin standardının yükseltilmesine katkı verecek, eğitim ve araştırma hastanelerinin üniversitelerin imkân ve kabiliyetlerinden faydalanmasını sağlayacak, akademik personelin arzu ettiği özlük haklarına kavuşmasına çözüm imkanı verecek, tıpta uzmanlık eğitimlerini üniversite şemsiyesi altına alarak aynı akademik disiplin içerisinde hareket edebilmelerine katkı verecek’ dedi.

Prof.Dr. Erdöl, 1-2 yıl içinde akademik kadro yapılaşmasını tamamlayacaklarını da kaydederek, “Ölçülerimiz, devlete sadakat, liyakat ve ehliyet. Öncelikle eğitim ihtiyacı ve hastanelerdeki özellikli uygulamalara önem veriyoruz. Ayrıca asistanların eğitimi sırasında bilimsel çalışmalarını yapma ve onların proje üretimine destek vereceğiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X