Yüksek İhtisas’ta çocuk kalp ameliyatı başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni açılan Çocuk Kalp Cerrahisi Bölümünde, çocuk kalp ameliyatları yapılmaya başlandı.

Yüksek İhtisas’ta çocuk kalp ameliyatı başladı

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Serkan Seçici, yaklaşık üç ay önce çocuk kalp ameliyatlarına başlandığını belirterek, “Bu süre zarfında yaşları yenidoğan ile 5 ay arasında değişen bebeklerde karıncıklar arasındaki deliğin (VSD) kapatılması, akciğer damarının daraltılması, atar damar ile akciğer atar damarı arasına suni damar yerleştirilmesi gibi ameliyatları başarı ile gerçekleştirdik. Kalp ameliyatları dışında diyalize giren çocuklarda fistül ameliyatları ve diyaliz kateteri yerleştirilmesi, ayrıca uzun süre ilaç tedavisine ihtiyaç duyan çocuklarda port kateteri yerleştirilmesi gibi damarsal girişimleri de yaptık” dedi.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander ise, hastanelerinde mevcut olan Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nde tanı ve tedavi hizmeti verildiğini ancak ameliyat için hastaların başka merkezlere yönlendirildiğini, yeni açılan bölümde artık ameliyatların yapılabildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X