Yüksek İhtisas’tan yenidoğan başarısı

“Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği” kapsamında ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın Türkiye’deki ilk yetki belgesini Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi aldı.

Yüksek İhtisas’tan yenidoğan başarısı

“Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği” kapsamında ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın Türkiye’deki ilk yetki belgesini Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi alırken, program doğrultusunda ilk sertifikasyon eğitimi Bursa, İstanbul, Balıkesir, Bayburt ve Bitlis illerinden gelen 7 hemşirenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen eğitimde katılımcılara yenidoğan bakımı ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı. 25 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilirken, sertifika programına Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastane yöneticileri ve personeller de katıldı. 

Sertifika programında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın ülke çapında ilk defa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verildiğine dikkat çekti.

Yenidoğan konusunda bu vizyonu sürdüreceklerini belirten Dr. Akan, “Hastanemizde mümkün olduğunca güçlü altyapıya sahip ve aynı zamanda bu konudaki yetkinliği tescillenmiş arkadaşlarımızın istihdamına önem vereceğiz.

Bizler yenidoğanda optimal seviyede hizmet veren merkez olmak istiyoruz. Yüksek İhtisas’ı bütün parametreleri ile birlikte ve özellikle de yenidoğanda tescillemek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X