Yüksek kazanç vaadiyle satılan arsaya dikkat!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, büyük projelerin ismi duyulduğu anda daha henüz ortada bir şey yokken arsa ve konut fiyatlarının ciddi oranlarda artmaya başladığını söyledi.

Yüksek kazanç vaadiyle satılan arsaya dikkat!

Henüz proje başlamadan ‘fısıltı gazetesinin’ çalıştığını ve insanların aklında ‘Bölgeden ne kadar erken arsa veya ev alırsam daha çok kazanırım’ düşüncesinin hakim olduğunu dile getiren Kolçak, büyük yatırımcıların bu gibi durumda profesyonellerle çalıştığını vurguladı. 

Kolçak, ”Küçük yatırımcılar ise bu gibi durumlarda büyük kazanç hayaliyle genellikle duyumlar üzerinden, araştırmadan, birilerinin yönlendirmesi ile yatırım yapma girişiminde bulunuyor ve olmadık hatalar yapıyor. Fırsatçıların, dolandırıcıların ağına düşebiliyorlar” dedi. Kolçak, gayrimenkul yatırımı yaparken profesyonellerden yardım alınmasını önerdi. 

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı avukat Ecem Gedikkaya da, ”Arazilerin Hazine’ye ait olup olmadığı, yatırım yapılacak bölgenin kamulaştırılıp kamulaştırılmayacağı iyi araştırılmalı. Bakanlık, imar ve tapu müdürlüklerinden sorgulanma yapılmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X