‘Yüksek teknolojiye destek vereceğiz’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “2023’te büyük bir hedefimiz var. Daha çok üretebilen, hem insanına hem de insanlığa ürettiklerini sunan bir Türkiye” dedi.

‘Yüksek teknolojiye destek vereceğiz’

AYHAN FİDAN

Karacabey’de Limagrain firması tarafından kurulan tohumculuk tesisi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından törenle hizmete açıldı.

Mısır ve ayçiçek tohumluk, hazırlama ve depolama tesisinin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toprak, hava, su ve sağlıklı beslenmenin insan için şart unsurlar olduğunu söyledi. AK Parti olarak seçim beyannamesinde yüksek teknolojiye ilave destek veren ve yüksek teknolojili ürünleri artık merkeze alan bir yönetim anlayışına yer verdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Bu, Türkiye’yi 2023 hedefine götürecek güçlü bir altyapının ülke yönetimi tarafından da benimsenmesidir” dedi.

Toprakla tohumun sağlıklı bir buluşma gerçekleştirmesiyle tohumun kalite, çeşitlilik ve verimliliğinin bilimsel, ileri teknolojiyle şekillendirilmesinin insanlığa önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Müezzinoğlu, tohum ıslahı, Ar-Ge’si ve çeşitliliği hakkında çalışmalar da yapan uluslararası firmaya Türkiye’ye yatırım yaptığı için teşekkür etti. 

TARIMDAKİ HEDEFLER

Türkiye’nin tarım alanındaki hedeflerinin gelecek hedefleriyle örtüştüğünü ifade eden Müezzinoğlu, “Bu yatırımların ne kadar anlamlı, değerli ve ne kadar da yetersiz olduğunu beş yıl sonra göreceğiz. Çünkü Türkiye’nin genç, dinamik nüfusuyla, çalışkan, girişimci ruhuyla, çiftçisinin de üretken ve teknoloji, bilim ve yenilikleri takip eden anlayışıyla geçtiğimiz onlu yıllarda tahmin ettiğimizin ötesinde dinamiklerini gösterdiyse, önümüzdeki beşli ve onlu yıllarda da çok daha farklı noktalara ve güçlü hedeflere ulaşılacaktır. Türkiye olarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde yani 2023’te büyük bir hedefimiz var; daha çok üretebilen, hem insanına hem de insanlığa ürettiklerini sunan bir Türkiye” diye konuştu.

MAKİNELERİ ÇALIŞTIRDI

Firmanın ayçiçeği tohumundaki kalite artışıyla ayçiçeğindeki yüzde 40’lık yağ oranını yüzde 48’e yükselttiğini anlatan Müezzinoğlu, “Bu önemli bir kazanım. Bilim ve yüksek teknoloji, Türkiye için kaçınılmaz” dedi. Müezzinoğlu daha sonra yurt dışından gelen üst düzey yöneticilerle tesisi gezerek, buradaki makineleri bilgisayar üzerinden çalıştırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X