Yüksekokula ek bina

UÜ’ye bağlı Yenişehir İbrahim Orhan MYO’na ek bina inşa edilmesi planlanan arsanın kamulaştırma kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Karar, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da onaylandı.

Yüksekokula ek bina

GÜRHAN ADANA

Açıldığı günden bu yana hızla gelişen Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na, ek bina yapılması için son engel aşıldı. 

Bina inşa edilmesi planlanan arsanın kamulaştırma kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti ardından da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da onaylandı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir şahıstan satın alınacak olan 3 bin 810 metrekarelik arsaya inşa edilecek ek binanın eğitim öğretim çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Sincik, 1996 yılında faaliyete geçen okulun genişlemesini sağlayacak olan arsanın üzerine inşa edilecek ek binada 70-80 kişilik derslikler, 400 kişilik toplantı salonu ve laboratuarların yer alacağını anlattı.  

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Yüksekokulun halen 3 bin metrekarelik mevcut binayı kullandığını ifade eden Sincik, ek binanın yapılmasıyla yüksekokuldaki öğretim çalışmalarının son derece rahatlayacağını ifade etti. Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte 2 yeni programın açılacağını, 1 programa da öğrenci alımı yapılacağını belirten Sincik, “Yüksekokulumuzda 11 program bulunuyor ve toplam bin 100 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Ek bina inşa edilince Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Yaşlı Bakım Hizmetleri Programları açacağız. Bitki Koruma Programına ise öğrenci alacağız’ dedi.

ERKEK ÖĞRENCİ YURDU YAPILIYOR

Öte yandan bir sivil girişimcinin Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu inşasına başladığını söyleyen Sincik, bu yurt binasının ilçedeki yükseköğrenimi daha rahat ve kaliteli duruma getireceğini kaydetti. ‘400 kişi kapasiteli bu yurt binasını, yapımı tamamlanınca Kredi Yurtlar Kurumu kiralayacak. Yurdun işletmesini Kredi Yurtlar Kurumu yapacak. Böylece özellikle başka şehirlerden gelen erkek öğrencilerimizin ev kiralamak konusunda yaşadıkları sıkıntı ortadan kalkacak ‘ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X