Yüksekova’da 5 terörist öldürüldü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Yüksekova’da 5 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurt içi olaylara ilişkin, internet sitesi aracılığıyla açıklama yaptı.

Buna göre, Yüksekova ilçesi Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren, bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist, operasyon sonucunda ölü ele geçirildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, Şırnak’ın Uludere ilçesi, Karaçalı bölgesindeki emniyet unsurlarına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. İlgili angajman kuralı ve meşru müdafaa kapsamında saldırıya karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri sona ererken, bölgede yapılan aramada, iki el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu. Patlayıcılar yerinde imha edildi.

Iğdır’ın merkez Korhan köyünde bir grup terörist tarafından Doğubayazıt karayolu trafiğe kapatılarak, bir LPG tankeri gasbedildi ve Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı Nizamiyesi önünde el yapımı patlayıcı düzeneğiyle infilak ettirildi. Olayda, herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

Yük trenine hasar verdiler, 28 aracı yaktılar

Bir grup terörist, Muş’un merkez Kızılağaç köyünde, Van-Elazığ seferini yapan yük treninin geçişi sırasında, demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda 4-5 vagonda hasar meydana geldi. Söz konusu tren, sekiz vagon ve 13 personeli ile Bingöl Kale İstasyonuna intikal ettirildi.

Açıklamada, bir grup terörist tarafından, Şırnak’ın merkez İkizce köyünde, Şırnak-Cizre karayolunu yapan firmaya ait 28 aracın yakıldığı bilgisi de yer aldı. Örgüt mensupları Batman’ın Sason ilçesi Karameşe köyü bölgesinde bulunan bir baz istasyonunu da patlayıcı maddeyle imha etti. Hasankeyf’e bağlı Kesmeköprü köyü bölgesinde de bir inşaat firmasına ait iki su tankeri teröristler tarafından yakıldı.

Irak’ın kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist, Silopi’de güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca da bir teröris silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığınca, altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği de açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X