Yüksel genel merkeze bayrak açtı

Olağanüstü kurultayı desteklediği için Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe başkanları ile birlikte görevden alınan MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz, genel merkeze bayrak açtı.

Yüksel genel merkeze bayrak açtı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Ördekli Kültür Merkezi’nde MHP’nin son seçilmiş il başkanı sıfatıyla düzenlediği basın toplanısında fesih kararını değerlendiren Yılmaz, il ve ilçe yönetimlerinin fesihlerinin hukuksuz olduğunu savunarak, “Vicdamız rahat, davamızın hizmetindeyiz. İnandığımız gibi davrandık bedel ödüyoruz” dedi. Toplantıda ayrıca Orhangazi, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçeka başkanları hariç tüm ilçe başkanları da  yönetim kurullarıyla birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

“BU KURULTAY MHP’NİN VAR OLMA SAVAŞIDIR ”

 

Toplantı salonunu dolduran partililerin alkışlarıyla konuşmasına başlayan Yüksel Yılmaz, MHP tüzüğünden kaynaklanan demokratik haklarını kullanan 548 üst kurul delegesinin tüzüğe dayanan haklı talebini görmezden gelip, ‘yok hükmünde’ sayanların işine geldiğinde teşkilatları feshetmek için aynı tüzüğe atıf yaptıklarını hatırlatarak, “İnandığımız doğruları bedel ödemek pahasına haykırdık. Bedeli ne ise yarınlarda da öderiz. Makamlar insanlara değil, insanlar makamlara şeref kazandırır. ‘Anamızdan il başkanı doğmadık. Ölünce de mezar taşımızda il başkanı yazmayacak’ sözümün arkasındayım. O nedenle, bu hukuksuz fesih kararına hukuki itiraz yolları açık olduğunu bildiğimiz halde bu yollara tevessül etmedik. Ben ilk kez görevden alınmıyorum. 2008 yılında Nilüfer İlçe Başkanı iken de hukuksuz bir kararla görevden alınmıştım. Takdiri ilahi yıllar sona bizi il başkanlığına taşıdı. Şimdi ise hem hukuki hem de vicdani bir dayanağı bulunmayan bu fesih kararının sonuçları siyasette bizi nereye getirir bilemem. Şu anda ülkücülerin önünde; ya teslimiyet ve siyaset sahnesinin dışına itilme, ya da diriliş, değişim ve şahlanış olmak üzere iki yol bulunuyor. Ülkücüler ikinci alternatifi, yani dirilişi ve şahlanışı seçmiştir. Bunun yolu ise Tüzük Kurultayı ve akabinde seçimli genel kuruldur. Ortaya çıkan değişim talebi meşru ve haklı olduğu gibi sokakta da karşılığını bulmuştur. Biz de bu talebi MHP’nin var olma ve yok olma meselesi olarak görüyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X