Yunan adalarına hücum

Hafta sonu tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yunan adalarına hücum

Türk tatilcilerin yoğun ilgisi, Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında feribotlarla ulaşımı sağlayan ilçedeki turizm acentelerinin yüzünü güldürdü. Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünden başlayan uzun tatilci kuyrukları dikkati çekti. Bölgedeki turizmcilerden Eşref Jale, Türk vatandaşlarının Midilli başta olmak üzere Yunan adalarına gitmek istemesinin, konaklama ve restoran fiyatlarının son derece ucuz olmasından kaynaklandığını söyledi.

45 EURO’YA KONAKLAMA

Jale, Ayvalık’ta bir otel ya da pansiyonda kişi başı konaklama, yerine göre 200-250 lira civarında seyrederken, Midilli’de 45 Euro’ya kaliteli bir otelde konaklayabilmenin mümkün olduğunu vurguladı. Jale, ”Bunun dışında adadaki restoranlarda tabaklar oldukça büyük ve porsiyonlar bizim restoranlara kıyasla daha fazla. Bu yüzden de bir AB ülkesi olan Yunanistan’ın Ege’deki adalarında 2 günlük de olsa hafta sonu tatilini farklı bir ambiyansla geçirmek isteyen Türkler bu uzun kuyrukları oluşturuyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X