Yunan bakana protesto şoku

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki kampta sığınmacıların, Yunan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas’ın kampa girişini engellemeye çalışmasıyla kısa süreli arbede oldu.

Yunan bakana protesto şoku

Mouzalas, sığınmacıların kötü şartları protesto etmek için açlık grevine başladığı iddiaları üzerine Elliniko kampını ziyaret etti. Kampa girmek isteyen Mouzalas, sol bir gruba bağlı protestocular tarafından engellenmek istendi. Olaya polisin de dahil olmasıyla kısa süren bir gerginlik yaşandı.

Küçük yaşta bir sığınmacı ile polis memuru arasındaki itişme tepkilere  yol açtı. Arbedenin ardından kampa giren Mouzalas, gazetecilere yaptığı  açıklamada, açlık grevinin ‘düzmece’ olduğunu ileri sürdü. 

Durumdan söz konusu sol grubu sorumlu tutan Mouzalas, ‘Yunanistan’da sokak ve meydanlarda göçmen yok. Yemeği beğenmeyebilirler. Ama yemek var’ ifadelerini kullandı. Bakan şartların  düzeltilmesi için çalışmalar yapılacağını da kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X