Yunan bakanın çaresiz halleri

Bu defa parlamentodaki davranışları ile dikkatleri üzerine toplayan Yunan Maliye Bakanı Varoufakis, Eurogroup’ta yeni reform önerilerinde bulunmayı planlamadığını belirtti.

Yunan bakanın çaresiz halleri

Kreditörlerini bir türlü ikna edemeyen iflasın eşiğindeki Yunanistan’ın Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in parlamentodaki çaresiz halleri güne damga vurdu. 

Avrupa’daki liderlere yönelik rahat tavırları ile dikkat çeken Varoufakis, bu hafta yapılacak Eurogroup’ta yeni reform önerilerinde bulunmayı planlamadığını belirtti. Varoufakis, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının daha önce tartışılmamış önerilerin ele alınabileceği doğru bir yer olmadığını kaydetti. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, kreditörleri hedef alan sert açıklamalarnı sürdürüyor. Kreditörleri Yunanistan’ı son 5 yılda talan etmekle suçlayan Yunan Başbakan, karşı tarafın yeni bir plan sunması gerektiğini vurguladı.

MERKEL’DEN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan ile devam eden müzakerelere ilişkin, ‘Yunanistan’ı Euro bölgesinde tutmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyorum. Bu göreve kendimi adadım’ dedi. Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile şansölyelik binasında basın toplantısı düzenleyen Merkel, Bettel ile Yunanistan ile süren müzakereleri de değerlendiklerini belirtti. Merkel, konuyla ilgili söylenebilecek çok fazla yeni bir şeyin bulunmadığının da altını çizdi.

YARIN BİR KARAR VERİLMESİ GEREKİYOR

     

Merkel, 18 Haziran Perşembe günü yapılacak Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan ile ilgili bir karar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Konunun temelde ülkenin zorunlu reformları yerine getirmesi olduğunu ifade eden Merkel, ‘Konu, ikinci programın uygulanması ile ilgili. Yani bu finansal boşlukla alakalı değil, aksine Aralık 2014’de tespit edilen noktaların sıralanmasıyla alakalı. Sorulması gereken soru da üç kurumun listelenen bu noktalardan yeterli bir ilerleme sağlayıp sağlayamadıkları. Temelde konu Yunanistan’nın bir gün tekrar büyüme ve istihdam artışı durumuna gelmesi ve bunları daha da iyileştirmesi. Fakat şu anda böyle bir durum maalesef gözlemlenmiyor ve son zamanda da bir iyileşme yok.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X