Yunan bankalarında randevulu sistem

Yunanistan’da üç hafta sonra açılan bankalarda, sermaye çıkışı denetimi devam etse de kiralık kasası olanların bankalara akın edeceği endişesi ile randevu sisteme geçildi.

Yunan bankalarında randevulu sistem

Yunanistan’da çıkışı denetimi nedeniyle 29 Haziran’dan beri kapalı olan bankalar önceki gün açıldı. 3 haftadır ATM’lerden günde sadece 60 Euro çekebilen Yunan halkı, sermaye çıkışı denetiminin devam etmesi nedeniyle bankalara sadece kiralık kasaları ve banka kartı çıkarmak için gitti. 

Sermaye çıkışı denetimine dahil edilip edilmeyecekleri tartışma konusu olan daha sonra ise uygulama dışında bırakıldıkları açıklanan kiralık kasa sahiplerinin bankalara hücum edeceği korkusuyla randevu sistemi uygulandı. Bankalar Birliği Başkanı Nora Kaçeli, Yunan halkına bankalardan çektiği paraları yeniden yatırması çağrısında bulundu. 

Yılbaşından bu yana bankalardan yaklaşık 50 milyar euro çekildiği belirtiliyor. Bu paranın yaklaşık 8 milyar eurosunun yurtdışına gönderildiği, 40 milyar eurodan fazla nakitin ise evlerde tutulduğu söyleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X