Yunan Cumhurbaşkanı’ndan tartışmalı ziyaret

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlardan biri olan Keçi Adası’nı ziyaret etti.

Yunan Cumhurbaşkanı’ndan tartışmalı ziyaret

Salı sabahı Yunanistan’ın Kalimnos Adası’na helikopter ile gelerek adadaki anma törenlerine katılan Pavlopoulos, öğleden sonra askeri bota binerek, hiçbir engelle karşılaşmadan Türkiye’nin Keçi Adası’na gitti.

Pavlopoulos, Muğla Keçi Adası’nı hem Cumhurbaşkanı hem de Başkomutan sıfatıyla ziyaret etti. Pavlopoulos’un Keçi Adası’na yaptığı ziyarete Yunan Hükümetini temsilen Ulaştırma Bakanı Nektarios Santorini ile birlikte bazı milletvekilleri eşlik etti. 

Ziyarete eşlik edenler arasında Genelkurmay Başkanı Oramiral Evangelos Apostolakis ve Kalimnos Adası Belediye Başkanı İoannis Galouzis de bulundu. Pavlopoulos, Keçi Adası’nın askeri tahkimat yapılan kale bölgesine giderek Genelkurmay Başkanı ile birlikte Yunan askerlerini denetledi. 

BODRUM’A YÜZME MESAFESİNDE 

Keçi Adası, 6 millik Türk karasuları içinde. Bodrum’a olan mesafesi 4 mil. Adanın her tarafında Yunan bayrağı dalgalanıyor. Adaya Yunan askerleri ile birlikte top ve uçaksavar gibi ağır silahlar yerleştirilmiş durumda. Yunan askerlerinin yerleştirildiği Keçi Adası silah ve mühimmat deposu haline getirilerek ileri karakol haline dönüştürülmüş. Lozan Antlaşması’na göre başta Keçi Adası olmak üzere şu anda Yunanistan’ın sahiplendiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı Türkiye’nin egemenliği altında. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X