Yunanistan endişesi

Euro Bölgesi’nde son zamanlarda ekonomik toparlanmaya ilişkin sinyaller alınmasına karşın, Yunanistan kaynaklı siyasi ve ekonomik gerginlikler bölgedeki belirsizliğin sürmesine neden oluyor.

Yunanistan endişesi

Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz, Yunanistan’ın bölge ekonomisi için sorun olmaya devam ettiğine dikkati çekerek, ”Yunanistan bir trajedi. Avrupa’nın yakın tarihinde bu kadar kısa sürede Yunanistan kadar ekonomik ve siyasi hasara neden olan başka bir ülke nadiren olmuştur. Yunanistan olgunlaşmış bir toparlanma yerine ekonomik durgunluğa (resesyon) doğru yöneliyor” dedi.

ÖDENMESİ GEREKEN BORÇ ÇOK

Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov da,

Yunanistan’ın, Euro Bölgesi için problemlerden biri olduğunu vurguladı. ”Ancak bunun sebebi Yunanistan’ın sahip olduğu borç değil, daha çok, borç probleminin çözümüne ilişkin siyasi belirsizlik” diyen Vilkov, Yunan hükümetinin IMF’e olan borcunu yeni ödediğini, ancak yakın zamanda ödemesi gereken daha birçok borç olduğunu anlattı. Vilkov, ”Yaz aylarında da ECB’ye ödemesi var” dedi.

24 NİSAN BEKLENİYOR

Yunanistan, şubatta Euro Bölgesi ile anlaşarak yardım paketini 4 ay daha uzatılmasını sağlamak için reform listesi hazırlayarak bölge ülkelerine sunmuştu. Euro Bölgesi de Atina’nın sunduğu reform paketini onaylamış, 28 Şubat’ta sonlanacak olan yardım paketinin süresinin 4 ay daha uzatılmasına karar vermişti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, ülkesinin kreditörlerle 24 Nisan’da yapılacak olan Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısında kreditörleriyle ön anlaşmaya ulaşmak istediğini söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X