Yunanistan genç işsizlikte lider

AA muhabirinin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, küresel genç işsizlik geçen yıl 1,1 puan artış göstererek yüzde 13,1’e yükseldi. ILO’ya göre,

Yunanistan genç işsizlikte lider

Avrupa ülkeleri içinde Yunanistan yüzde 44,2 ile genç işsizlikte zirvede yer alırken, bu ülkeyi yüzde 43,8 ile İspanya, yüzde 37,6 ile Euro Bölgesi’nin 3’üncü büyük ekonomisi İtalya, yüzde 27,8 ile Portekiz ve yüzde 25,7 ile Fransa izledi.

EN BAŞARILI ÜLKE ALMANYA

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya ise genç işsizliğinin çözümü konusunda AB’nin en başarılı ülkesi oldu. Söz konusu ülkede genç işsizlik oranı geçen yıl kasım ayında sadece yüzde 6,8 olarak hesaplandı. Türkiye’de ise geçen yıl ekim ayı itibarıyla 25 yaş altı işsizlik oranı yüzde 1,9 artışla yüzde 21,2’ye çıktı. Türkiye, bu oranla Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu 8 AB üyesi ülkeden daha iyi performans sergiledi. ILO İşgücü Piyasası Eğilimleri ve Politika Değerlendirme Birimi Müdürü Steven Tobin, Almanya’nın söz konusu başarısında ‘mesleki eğitim’in etkisinin büyük olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X