Yunanistan sınır kapıları normale döndü

Yunanistan’da gümrük görevlilerinin dün yaptığı 1 günlük grevi sona erdi. Bu ülkeye açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı’ndan giriş ve çıkışlar normale döndü.

Yunanistan sınır kapıları normale döndü

Yunanistan’da gümrük görevlileri, bu ülkedeki Gümrük Kanunu’ndaki değişiklik ve gümrük memurlarına verilen uzaklaştırma gibi cezaların yumuşatılması veya kaldırılması istemiyle dün 1 günlük greve gitmişti. Bu nedenle Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan Kipi ve Kastanies gümrüğünde giriş- çıkışlar durmuştu. Grevin bu sabah başlaması ardından Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda tüm gümrük işlemleri durdurulmuştu. Gümrük, araç geçişlerine 24 saatliğine tamamen kapanmıştı.

İpsala Sınır Kapısı’ndan sadece taze balık taşıyan TIR’ların geçişine izin veriliyordu. Yunanistan gümrükçülerinin dün yaptığı grevin ardından İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı’nda bu sabahtan itibaren giriş ve çıkışlar normale döndü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X