Yunanistan’a soğuk duş

Avrupa’da ikna turuna çıkan Yunanistan, Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) gelen ‘Yunan tahvillerini teminat olarak kabul etmiyoruz’ açıklaması ile şoke oldu. İkinci darbe ise Almanya’dan geldi.

Yunanistan’a soğuk duş

Yunanistan’ın uluslararası kreditörlerin elindeki tahvillerin yeni tahvillerle takas edilmesi yönündeki önerisine Avrupa’da sıcak bakılmazken, ECB de Yunan tahvillerini teminat olarak kabul etmeyeceğini açıkladı.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, ECB’nin, Yunanistan’ın tahvillerini teminat olarak kabul etmeme kararının ülkenin finans sektörüne hiçbir olumsuz etkisi olmadığını savundu. 

ECB’nin bu konudaki kararını sadece Yunanistan’a değil her yöne karşı bir baskı politikası olarak değerlendiren Varufakis, ”ECB bu kararı almakla bir an önce Yunanistan’ın ortaklarıyla karşılıklı yarar sağlayacak bir anlaşma sağlanması için Eurogroup’a baskı yapıyor” ifadelerini kullandı.

ALMANYA KARARLI

Varufakis’in bir araya geldiği, Alman mevkidaşı Wolfgang Schauble ise, Yunan bakana borç silmenin gündemlerinde olmadığını söyledi ve troyka ile işbirliği önerdi. Avusturya Başbakanı Werner Faymann da, telefonda görüştüğü Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a, ”Borç silme olmayacak” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X