‘Yunanistan’dan özür bekliyoruz’

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, Yunanistan’da yayın yapan Dimokratika isimli gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret dolu ifadelerini sert bir dille kınadı.

‘Yunanistan’dan özür bekliyoruz’

Yunan hükümetinin gerilimi tırmandırmak için her türlü yolu denediğini belirten Er, ‘’Yunan yönetiminin hukuksuz davranışlarına bu kez de küstah medyası alet oldu. Bu tarz yayınları yapan sözde basın yayın organlarına yaptırım uygulanmasını talep ediyor ve resmi olarak özür dilenmesini bekliyoruz” dedi.

Söz konusu haberin basın özgürlüğüyle açıklanamayacağına işaret eden Er, bunun kabule edilebilir bir durum olmadığının altını çizdi.

Er, ‘’İyi komşuluk ilişkileri ve ticaret köprüleri kurmamız gereken Yunanistan’ın vatandaşlarının da bu konuya gereken tepkiyi göstermeleri gerekmektedir. Yıllardan beri ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunanistan, içinden çıkılamaz bir darboğaza sürükleniyor” diye konuştu.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği (AB) ile Fransa’dan medet umduğunu vurgulayan Er, Türkiye’nin kararlı adımlarıyla hak ve menfaatlerini savunduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X