Yunanistan’ın taahhütleri yetersiz bulundu

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan’a verilmesi planlanan yeni borç paketi konusunda uzlaşmaya varmakta zorlanıyor.

Yunanistan’ın taahhütleri yetersiz bulundu

Bazı bakanlar borç karşılığında Yunanistan hükümetinin söz verdiği düzenlemeleri yapacağı konusunda güven eksikliği olduğunu açıkladı. Zorlu görüşmelerin uzaması nedeniyle tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderlerinin katılacağı toplantı da iptal edildi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, olağanüstü zor müzakereler yapılacağını ifade etti. Schaeuble, ”Yunanistan ile ilgili yıllar boyunca inşa edilen güven geçtiğimiz yılın sonundan şimdiye kadar hayal edilemez seviyelerde yok edildi. Yunanistan hükümeti, daha fazla para aldığında reform yapmayı istediğini söylemekten daha fazlasını yapmak zorunda. Sözlere güvenmeyeceğiz. Herkesin inanılamayacağını bildiği bir teklifi onaylamayacağız. Borçların silinmesi imkansız” dedi. 

TEKLİF İYİ DEĞİL

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem de, Yunanistan’ın teklifinin henüz yeterince iyi olmadığının altını çizdi. Dijsselbloem, ”Önceki anlaşmaların uygulanmasında başarısız olunmuş olması hala büyük bir endişe. Yunan hükümetine önümüzdeki aylarda ve yıllarda söz verdiği şeyi yapacağına, teklifleri gerçekten uygulayacağına dair güvenilebilir mi? Bence ana mesele bu. Hem içerik hem de güven konusunda daha çok yolumuz var. Teklif kağıt üzerinde yeterli değil” diye konuştu.

13 TEMMUZ’A KADAR KAPALI

Yunanistan Bankalar Birliği, bankaların 13 Temmuz’a kadar kapalı olacağını duyurdu. Birlik daha önce bankaların açılacağını bildirmesine rağmen yaptığı açıklama ile bu süreyi 13 Temmuz’a kadar uzattı. Para çekme makinelerinden çekilecek günlük para limitinin de 60 Euro olarak devam ettiğini belirten Birlik, işsiz olanlar ve emeklilerin ilave olarak 120 euro çekebilecekleri kaydetti. Bu karar yabancı emekli fonlarından emekli olanları kapsamıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X