‘Yunanistan’ın tutumu bizi şaşırmadı’

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin bayramlaşma töreni, Yunus Emre Spor Kompleksi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

‘Yunanistan’ın tutumu bizi şaşırmadı’

Bayramlaşma törenine, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Yurtdışı Türklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

“UMURSAMAZ TAVIR İÇİNDELER”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Yunanistan arasında iyi günlerin de kötü günlerin de olduğunu belirterek, “Azınlığın hayatına yansıyan dönemler de oldu, sıkıntıya gark olduğumuz günler de oldu. Ama Batı Trakyalının, Batı Trakya’daki kardeşlerimizin kimliğine, kültürüne ve inancına dönük hangi saldırı olursa olsun, hangi dayatma, baskı olursa olsun bir şey hiç değişmedi. Batı Trakyalılık ruhu, Batı Trakya davasına sahip çıkma anlayışı değişmedi. Maalesef Yunanistan, Batı Trakya’da yaşayan soydaşların durumu konusunda umursamaz bir tavır içerisindeki tutumunu devam ettiriyor. Yunanistan’a kaçan FETÖ üyesi darbecilere iltica hakkı veren karar bizi şaşırtmadı. 

YATIRIM ÇAĞRISI

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif de, Batı Trakya’da yaşananlara ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dikkat çekerek, “Her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Batı Trakya’ya ve Türkiye’ye canımız da paramız da feda olsun. Ben Batı Trakya’da durumu iyi olan hemşehrilerimi, birikimlerinin bir bölümünü Türkiye’de değerlendirmeye davet ediyorum. Türkiye’ye yatırım yapan kazanacak. Zaman Türkiye’ye yatırım yapma, anavatana sahip çıkma zamanı” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X