Yunanistan’ın yeni teklifi masaya yatırıldı

Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları, dün Yunanistan gündemiyle Brüksel’de toplandı.

Yunanistan’ın yeni teklifi masaya yatırıldı

Zirve öncesinde açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Euro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, ”Yunanistan’dan net ve güvenilir bir strateji bekliyoruz. Bir çok bu ülkenin sunacağı reform programına bağlı. Güven veren ve kapsayıcı bir paket gerekiyor” dedi. 

Dombrovskis, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışını amaçlamadıklarını ve uzlaşmaya çalıştıklarını ancak güvenilir bir paket sunulmazsa çıkışı senaryosunu yok sayamayacaklarını dile getirdi.

ZARAR VERECEK SONUÇ ÇIKMAZ

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem de, dünkü kritik toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, referandumdan ‘hayır’ sonucunun çıkmasının eski tekliflerin reddedilmesi anlamını taşıdığına dikkati çekerek, ”Zor olacak ama Yunanistan’ın yeni teklifi ve onun güvenilirliğini göreceğiz” diye konuştu. 

Dijsselbloem, Yunanistan’ın yeni Maliye Bakanı’nın önerilerini dinleyeceklerini ve bundan sonra ‘adım adım’ ilerleyeceklerini ifade etti. Dijsselbloem, Euro Bölgesi’ni güçlendirmek için gereken herşeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, grubun güvenilirliğine zarar verecek bir sonuç ortaya çıkmayacağını kaydetti.

ÖNCE BAKANLAR, SONRA LİDERLER

AB Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmaması gerektiğini belirterek, ”Çıkış bir başarısızlık olur. Bu çok büyük bir hata olur. Biz de komisyonda bunu istemiyoruz. Yunanistan’ın talep etmesi halinde komisyon bir program üzerinde çalışabilir” değerlendirmesinde bulundu. 

Bakanlar seviyesinde yapılan Euro Grubu toplantısının ardından Euro Bölgesi’nin liderleri bir araya geldi ve toplantı gece geç saatlere kadar devam etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X