Yunuseli teşekkürü

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılması ile ilgili çalışmalarından dolayı Altepe’ye teşekkür etti.

Yunuseli teşekkürü

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara’da bir araya geldiği Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması yönündeki çalışmaları değerlendirdi.

Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıldır ısrarla sürdürülen çalışmalar meyvesini vermiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Yunuseli Havaalanı’nın ‘görerek yaklaşma’ usulüne uygun uçuşlara açılması kararlaştırılmıştı. Yapılan protokole göre, ana pistin bakım ve onarımı ile apron bağlantı yolları yapılacak. Kule inşaatı ve donanımı, kırım kurtarma ekibi, sağlık ekibi, ambulans, itfaiye, yakıt tankeri, çevre güvenlik hatlarının oluşturulması, aydınlatma, alan içindeki bulunan atıl haldeki 11 binanın yıkımı, yolcu bekleme salonu, itfaiye binası, uçak bakım hangarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Pist ve kule yönetimi Türk Hava Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak. İlk etapta gündüz gerçekleşecek uçuşlar, pistin aydınlatılmasının ardından geceleri de ‘görerek yaklaşma’ usulüne göre gerçekleştirilebilecek.

EN KISA ZAMANDA AÇILACAK

Bir taraftan havaalanındaki fiziki eksikliklerin giderilmesi yönündeki çalışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuya ilişkin olarak Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesini Yunuseli Havaalanı oluştururken, Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması için Genelkurmay’a olumlu görüş verdiklerini hatırlatan Orgeneral Öztürk, bu konudaki ısrarlı çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Yunuseli Havaalanı’nın Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinin uygulama yapabilmesi açısından da büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe ise, havaalanına ilişkin projelerin hazır olduğunu, son prosedürlerin de tamamlanmasının ardından çalışmaları tamamlayıp, en kısa zamanda bölgenin uçuşlara açılmasını amaçladıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X