Yüreğir’de Katı Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Yüreğir Belediyesi katı atıkların kaynağından toplanması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla bir proje başlattı. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan…

Yüreğir’de Katı Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Yüreğir Belediyesi katı atıkların kaynağından toplanması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla bir proje başlattı. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, proje kapsamında çevreye zarar verecek katı atıkların kaynağından toplanacağını, böylece hem çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, hem de atıkların ekonomiye geri kazandırılacağını belirtti. Evsel katı atıkların toplanması, taşınması ve bertarafının yerel yönetimler için önemli maliyet kalemlerinden biri olduğunu, çevre ve insan sağlığı bakımından da çok önemli olduğunu belirten Çelikcan, “Yüreğir’de bulunan tüm kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler ve tüm ambalaj atıklarının oluştuğu yerlerden alınarak ayrıştırılmasını yapmak ve geri kazanımını sağlamak üzere lisanslı geri dönüşüm tesisine sevk edilecektir. Böylece atıklar çevreye yayılmadan toplanacak ve ekonomiye kazandırılacaktır” dedi. Ambalaj atıklarının toplanması işini yürütecek olan Adana Geri Dönüşüm Hurda ve Plastik Sanayi tarafından Yüreğir Belediyesi emrine 4 adet araç ve işçi vererek ambalaj atıklarının toplanması sağlanacak. Yüreğir Belediyesi böylece hem iş, hem de ekonomik olarak kazanım elde edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X