Yürek Kalemi’nden şiir dostlarına

Bursalı gazeteci Mustafa Türe’nin 2013 yılında yayınlanan ‘Darağacında Yitirilen Hayaller’ adlı kitabının ardından, ikinci kitabı da kitapseverlerle buluştu.

Yürek Kalemi’nden şiir dostlarına

Karina Yayınevi’nden çıkan ‘Yürek Kalemi’ adlı şiir kitabında 35 şiir yer alıyor.

Roman türündeki ilk kitabından sonra, şiir kitabının mutluluğunu yaşadığını dile getiren Türe, kitabıyla şiir dostlarının yüreğine konuk olmayı hedeflediğini söyledi.

Kelimelerin estetiği, zarafeti ve anlam derinliğiyle hasbihalde bulunmanın şiirin varlık sebebini oluşturduğunu anlatan Türe, “Öznel bir olgu olan şiir, sözcüklerle resim çizmek gibi yürek terinin biçimlendirdiği esaslı bir uğraş. Şiir mefhumunun, her gönülde farklı bir yere, anlama ve tarife sahip olması, insan odaklı bir amacı hedeflemesinden kaynaklanıyor. Ben de kitabım aracılığıyla; umutlarımı, sevinçlerimi, hayallerimi, şiir dostlarıyla paylaşmayı istedim. Karşılıklı sohbet havasında, yüreklerimizin bir araya gelmesini istedim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X