Yurtdışından gelen oyların sayısı açıklandı

Yurtdışında yaşayan vatandaşların genel seçimler için kullandıkları oylar ATO Congresium’a getirildi. Son gelen 364 torba oyla, ATO Congresium’da bir araya getirilen oy sayısı 931 bine ulaştı.

Yurtdışından gelen oyların sayısı açıklandı

Yurt dışında yaşayan vatandaşların genel seçimler için kullandıkları oylar ATO Congresium’a getirildi.

Son gelen 364 torba oyla, ATO Congresium’da bir araya getirilen oy sayısı 931 bine ulaştı.

Torbalara ilişkin teslim tutanakları, İlçe Seçim Kurulu üyeleri, parti temsilcileri ve Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehlika Aytaç tarafından imzalandı ve sayıma hazır hale getirilme işlemine geçildi.

ATO Congresium’a 1 ve 2 Haziran’da getirilen ve güvenli ortamda muhafaza edilen oy torbaları bulundukları depodan çıkarılarak bugün getirilen oy torbalarıyla birleştirildi.

Torbalar daha sonra oyların kullanıldıkları yerlere göre adlandırılmış ve numaralandırılmış şeffaf muhafazalara yerleştirilecek.

Bu şekilde sayıma hazır hale getirilen oy torbaları siyasi parti temsilcilerinin nezaretinde kilitli depolara kaldırılarak seçim gününe kadar saklanacak.

Depoların kapısındaki 5 ayrı kilidin 4’ü siyasi parti temsilcisinde bulunuyor. 

Oylar, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçiminde sandıkların açılmasıyla torbalarından çıkarılarak sayılmaya başlanacak.

“Oylar olağanüstü güvenlik önlemleri altında saklanıyor”

Yurt dışında kullanılan oyların muhafazası işlemini yöneten Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehlika Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, getirilen oy torbalarının, siyasi parti temsilcilerinin nezaretinde Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu tarafından teslim alındığını söyledi.

25. Dönem Milletvekili Seçiminin 54 ülkede 112 temsilcilikte gerçekleştirildiğini belirten Aytaç, “Oylar olağanüstü güvenlik önlemleri altında saklanmaktadır, bugün sayıma hazır hale getirilme çalışmalarına başlanacaktır, 7 Haziran’da da sayım yapılacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X