Yürüyemeyen köpeğe pazar arabasından yürüteç yaptı

Kırıkkale’de bir hayvansever, araç çarpması sonucu yaralanan ve arka ayakları tutmayan sokak köpeğinin yürümesini, “yürüteç” işlevi gören pazar arabasıyla sağladı.

Yürüyemeyen köpeğe pazar arabasından yürüteç yaptı

Kırıkkale’de bir hayvansever, arka ayakları tutmadığı için yürüyemeyen, “Kostak” adını verdiği sokak köpeğini “yürüteç” işlevi gören pazar arabasıyla yürütüyor.

Kırıkkale’de yaşayan 49 yaşındaki Mehmet Köksal, araç çarpması sonucu arka ayakları tutmayan sokak köpeğine pazar arabasıyla çözüm buldu. Tekerlekli pazar arabasıyla köpeğin yürümesini sağlayan Köksal, hayvanın daha iyi koşullarda tedavi edilmesi ve iyileşmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Merkeze bağlı Ahılı köyü yolundaki sahipsiz köpeklere 10 yıldan beri baktığını anlatan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden önce hayvanlarla ilgilendiğini, öğleden sonra da özel bir şirkette çalıştığını söyledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…

Köy yolu boyunca çok sayıda sahipsiz köpek olduğunu ve onlara her gün yiyecek verdiğini dile getiren Köksal, “Her gün mahalle mahalle gezerek, insanların bıraktıkları ekmekleri topluyorum ve bütün hayvanlara veriyorum. Bir de kasap olan bir arkadaşım her gün ücretsiz kemikli tavuk eti veriyor, onları da köpeklere getiriyorum. Bunlar yetiyor zaten.” diye konuştu.

“Bu hayvana çare olalım”

Köksal, daha önce beslediği bir köpeğe bir süre önce araç çarptığını ve hayvanın arka ayaklarının tutmadığını belirtti.

Köpeğin sürünmekten ayaklarının yara olduğunu aktaran Köksal, hayvana pazar arabasından yürüteç yaptıklarını ifade etti.

Köpeğin bu şekilde yürümesini sağladıklarını anlatan Köksal, “İmkanım olmadığı için böyle bir sistem düşündüm. Yetkililerden ve hayvanseverlerden ricam, bu hayvana çare olalım. Allah, insan olsun, hayvan olsun kimseyi süründürmesin. Köpeğin adını da ‘Kostak’ koyduk.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X