Yüz nakli olan Acar cinayetle suçlanıyor

Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan ismi Uğur Acar, “Yakarak kasten adam öldürme” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Yüz nakli olan Acar cinayetle suçlanıyor

Otomobilini yakmak isterken kendini yaktığı iddia edilen 33 yaşındaki Ramazan Kaya’nın ölümüyle ilgili Antalya Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Acar, suçlamaları reddetti. Olayı anlatan Acar, “Amcamın oğlu Numan Acar ve arkadaşlarımız Ramazan Kaya ve Hasan Yıldız’la birlikte aşırı derecede alkol aldıktan sonra Razaman’ın kullandığı araçla gezmeye çıktık; yolda araba bozuldu. Ramazan küfür ederek araçtan indikten sonra, aracın arkasından getirdiği benzini araca döktü ve 3-4 metre araçtan uzaklaştı. Sonra sigara yakmak isterken üstü alev aldı. Benzin bidonunu alarak, yakındaki sulama kanalından su getirdim ve yanmakta olan arkadaşımın üzerine döküp söndürdüm” dedi.

“SÖYLEDİKLERİNİN TAMAMI YALANDIR…”

Ramazan Kaya’nın eşi Hatice Kaya ise kocasının sanıkların söylediği gibi aşırı alkol alan biri olmadığını savundu. Eşinin, tamircilik yanında yangın söndürme tüpü işinin de bulunduğunu ve bu nedenle yangın söndürme konusunda eğitimlere katıldığını anlatan Kaya, “Kocamın kolundan başlayan bir yangınla yüzde 70 oranında yandığı iddia edilmekte. Kocamın otopsisinde alkol bulunmamıştır. Aracında her zaman yangın söndürme tüpü bulunmaktadır. Sanıklar kendilerini kurtarmak için eşimle ilgili suçlamalarda bulunuyor. Söylediklerinin tamamı yalan” diye konuştu. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X