Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Yüz tanıma sistemi ile alışveriş

Rusya’nın biyometrik verilerin kullanım alanını genişleten yasa tasarısını 2020 sonunda çıkararak, yüz tanıma ile alışveriş dönemine geçeceği ifade edildi.

Rusya'nın biyometrik verilerin kullanım alanını genişleten yasa tasarısını 2020 sonunda

Nakit, kredi kartı, dokunmatik ödeme, barkodla ödemenin ardından sıra yüz tanıma sistemiyle ödemeye geldi. Rusya biyometrik verilerin kullanım alanını genişleten yasa tasarısını 2020 sonunda çıkarmayı hedefliyor.

Rus medyasından İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya’nın parlamentonun alt kanadı yasama meclisi Duma’da yasayla birlikte yüz ve ses tanıma teknolojilerini kullanarak marketlerde, kafelerde ve restoranlarda ödeme yapmanın mümkün hale geleceğini yazdı.

SATICISIZ SÜPERMARKETLER AÇILACAK

Yasanın Aralık 2020’ye kadar Duma’dan geçmesi beklenirken, bir çok Rus girişimcinin ise, yüz tanıma sistemi ile ödeme yapılabilen satıcısız süpermarketler açacağı ifade edildi.

Haberde, Rusya’daki halkın yüz görüntüsü ve ses örnekleri, Rostelekom’un operatörlüğünü yaptığı Birleşik Biyometri Sistemi (YeBS) veri tabanında depolandığı kaydedildi.

DHA


Avatar Seç KAPAT
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sağlık alanında TÜBİTAK
Sıradaki Haber Teknoloji Bakanı Kacır, 82 milyar liralık desteği duyurdu