Yüz Yıllık Macera Mudanya’da başladı

Bu yıl 8.’si düzenlenen bisiklet turunda pedallar 4 gün boyunca dönecek… Toplam 350 kilometre yol katedilecek organizasyonun startı Mudanya’dan verilirken, bisikletçiler, Misi Köyü, İnegöl, Yenişehir, İznik ve Gemlik etapları sonrasında yeniden ilçeye

Yüz Yıllık Macera Mudanya’da başladı

ÖMER BİLİK

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Yüzyıllık Macera adlı bisiklet turu Mudanya’dan start aldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın startını verdiği ve 4 gün sürecek bisiklet turunda bisikletçiler 350 km yol kat edecek. 1897 yılında Ahmet Tevfik’in “Hüdavendigar Vilayeti Dahilinde Velespitle Bir Cevelan” adlı kitapta topladığı bisiklet turunun 8’incisi Mudanya’da düzenlenen tören ile başladı. İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları ile yaklaşık yüz bisikletçi katıldı.

BAŞARI DİLEDİ

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Ertan Ayçetin, bisiklet turunda güzel arkadaşlıkların kurulduğuna dikkat çekti. Bisiklet Turu’nun başarı ve kazasız tamamlanmasını dileyen Başkan Türkyılmaz ise “Her pedalınız hak hukuk için, adalet için, barış için olsun” diyerek bisikletçilere başarılar diledi. Türkyılmaz’ın verdiği start ile başlayan bisiklet turu Misi Köyü, İnegöl, Yenişehir, İznik ve Gemlik etapları sonrasında yeniden Mudanya’da tamamlanacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X