Yüz zayıflatma hareketleri nelerdir?

Bölgesel zayıflama yöntemlerinde kastedilen basen ve karın bölgesi bir şekilde eriyebilir. Ancak yanaklar, burun çevresi, göz ve alın bölgesi erimesi zor bölgelerdir. Zayıf bir yüze sahip olmak istiyorsanız yüz egzersizlerinden faydalanabilirsiniz.

Yüz zayıflatma hareketleri nelerdir?



Yanak Eritme Egzersizi 

Uzmanlar yanakların sadece tek bir yöntemler eriyebileceğini belirtiyor. Sadece gün içerisinde 10 kez gülümseyerek yanaklarınızdaki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Gülümseyin 1 dakika bu şekilde kalın ve bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Her gün yapmayı unutmayın.

 

Göz Çevresi Toparlama Egzersizi 

Göz çevresi egzersizini en sağlıklı uzanarak uygulayabilirsiniz. İşaret parmaklarınızın burun kenarlarına, orta parmaklarınızı kaşların bitiş bölümüne yerleştirin Gözlerinizle alnınıza bakmaya çalışın. Hereketi uygularken alt göz kapaklarınızı asla kapatmayın, kısın ve bu şekilde 10 kez kısıp bırakın. Bu şekilde 40’a kadar sayarak bekleyin. Bu egzersizi gün içinde iki defa tekrarlayın. Bu hareket sayesinde göz çevreniz de oluşan fazlalıklar gider. Göz çevresinde bulunan kırışıklıklar giderilir ya da kırışıklığın oluşmamasını sağlar. Göz çevresindeki kaslar harekete geçerek çalışır. Gözaltı torbalarının gitmesini sağlanır ve göz kapakları güçlenir. Parlak ve geniş gözlere sahip olmanızı sağlar.

 

Burun Küçültme Egzersizi

 Burun küçültme egzersizini her yerde uygulayabilirsiniz. İşaret parmağınızı burnunuzun ortasına koyun ve 1 saniye aralıklarla bastırıp çekin. Burun kenarlarının şişmemesi için diğer elinizin işaret ve baş parmağı ile burnunuzun kenarlarını tutabilirsiniz. 35 kez tekrarlayın. Gün içinde 1 kez uygulayın. Burun Burun küçültme egzersizi, büyük ve geniş burunların küçülmesini sağlar, burun bölgesindeki kan akışını hızlandırır ve bu bölgenin daha biçimli görünmesine yardım eder.

 

Dudak Egzersizleri 

Bu egzersiz, dudak kenarlarındaki sarkıkların giderilmesi ve dudakların daha şekilli ve dolgun görünmesi için uygulanır. Bu egzersizle, aşağı düşen ağız kenar bölgeniz toparlanacak ve bu alanda görülen şişme yok olacaktır. Dudak kenarı egzersizinin başarılı olması için ağzınıza bir kalem alarak yapabilirsiniz. Ağzınızda bir kalem tutun ve kalemi dudaklarınızda itebildiğiniz kadar yukarı doğru itin. Ağzınızın kenarlarında ve dudaklarınızda bir yanma hissedinceye kadar bu hareketi yapın ve gerekirse içinizden 30’a kadar sayın. Sonra bırakın ve işaret parmağınız ile dudaklarınıza bir iki kere dokunun ve tekrarlayın. Hareketi yaparken  dudaklarınızı büzüp, kırışmasına neden olmayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X