‘Yüzde 35’i bulamazsam bedelini öderim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimlerde kendisi için başarı kriteri olarak yüzde 35’i gösterdi ve ‘Yakalayamazsam bedelini öderim’ dedi.

‘Yüzde 35’i bulamazsam bedelini öderim’

Kılıçdaroğlu, ‘5N1K’ programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ‘7 Haziran seçimlerinde şahsi başarı yüzdeniz nedir’ sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var’ dedi. ‘Bedel öderim diyor musunuz’ sorusunu, Kılıçdaroğlu, ‘Niçin ödemeyelim?’ diye yanıtladı.

‘Emekliye ikramiye sözü için neden notere gittiniz’ sorusuna yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, halkın yüzde 100 güvenmesi için notere gittiğini kaydetti. ‘Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ikramiyeye ilişkin ‘kimin cebinden veriyorsun’ sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, ‘Devlet bütçesinden alacağız, iki maaş… Bu parayı çok görüyorlar emekliye. Emekli zaten ne alıyor ki? ‘İki maaş ikramiye verdiğimizde dengeler bozulacakmış’ bizim dengelerimiz bozulmaz’ ifadesini kullandı.

ÖCALAN’LA MASAYA

‘İktidar olursanız, karşı tarafta, masanın bir tarafında Abdullah Öcalan var. Siz bu masaya oturur musunuz’ sorusuna, Kılıçdaroğlu, ‘Hayır’ karşılığını verdi. ‘Peki nasıl çözeceksiniz’ sorusu üzerine de CHP lideri, ‘Gayet basit. Meşru organ yok mudur muhatap alacağınız? Halkın seçtiği milletvekilleri yok mu? Var’ dedi. Sunucunun, ‘Milletvekilleri, ‘bunu Öcalan bilir’ diyor’ demesine karşı Kılıçdaroğlu, ‘Gitsin, konuşsun, beni ilgilendirmez. Bu sorunun çözüm yeri Parlamentodur, en baştan beri söyledik’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X