Yüzde 5 aşılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ”2017 yılına girerken, ‘Türkiye ekonomisi büyüse büyüse yüzde 2 ila 3 aralığında büyür.’ diyenler bile artık büyüme tahminlerini değiştirdiler ve Türkiye’nin artık 2017 yılında yüzde 5’in üzerinde inşallah büyümeyi gerçekleştire

Yüzde 5 aşılacak

Ağbal, dün yaptığı konuşmada, geçen yıl bu zamanlar özellikle 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrasında ekonomide ister istemez bir yavaşlama olduğunu hatırlattı. Bunun ardından almış oldukları kararların, özellikle ocak ayından itibaren etkisini hızlı bir şekilde göstermeye başladığına işaret eden Ağbal, ”2017 yılına girerken, ‘Türkiye ekonomisi büyüse büyüse yüzde 2 ila 3 aralığında büyür’ diyenler bile artık büyüme tahminlerini değiştirdiler ve Türkiye’nin artık 2017 yılında yüzde 5’in üzerinde inşallah büyümeyi gerçekleştireceğini görüyoruz ve bununla da iftihar ediyoruz” ifadesini kullandı.

YENİ BİR İVME YAKALADIK

Ekonomi için önemli bir barometre olan güven endeksinin son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktığını dile getiren Ağbal, ”Bu, şunu gösteriyor ekonomide, reel sektörde, tüketim tarafında insanlar, hane halkları, piyasa ekonominin geleceğine güven duyuyor. Ekonominin istikrarına güven duyuyor ve geleceğe ilişkin beklentileri de olumlu. Bu bizim geleceğe ilişkin beklentilerimizi de olumlu yönde etkiliyor. 2017, 2018 ve 2019 yılları da dahil olmak üzere Türkiye kanaatimce yeni bir büyüme ivmesini yakaladı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X