Yüzde 90 bomba

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşen uçağın kara kutularını inceleyen ekibin üyelerinden biri, kokpit kaydının son saniyesinde duyulan sesin bomba patlaması olduğundan ‘yüzde 90 emin olduğunu’ söyledi.

Yüzde 90 bomba

Akip üyesi, kokpit kaydının son saniyesinde duyulan ve dünkü açıklamalara göre ne olduğu anlaşılmayan sesin bir bomba patlaması olduğundan ‘yüzde 90 emin olduğunu’ belirtti. Yetkili, yüzde 10’luk ihtimal içinse net bir bilgi vermesinin doğru olmayacağını söyledi.

ŞOK İDDİA

Bu arada geçen ağustos ayında Londra’dan Mısır’ın Şarm el Şeyh kentine giden bir İngiliz yolcu uçağı Mısır hava sahasında karşılaştığı bir roketten manevra yaparak kurtulduğu öne sürüldü. 

Şarm el Şeyh kentine 189 yolcu taşıyan İngiliz yolcu uçağının yaklaşık bin fit yükseklikte bir roketle karşılaştığı ve pilotun ani bir manevra ile yolcuları kurtardığı iddia edildi. Uçağın Londra’nın Stansted havaalanından kalkan ‘The Thomson’ şirketine ait bir uçak olduğu belirtildi.

 Konuya ilişkin olarak İngiliz hükümetine dayandırılan açıklamada uçağın Mısır hava sahasında karşılaştığı roketin ‘hedeflenmiş bir saldırı değil, rutin bir askeri tatbikat ile ilişkili’ olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X